tag:blogger.com,1999:blog-4570660523905837585.post5997723771729388627..comments2024-03-27T12:02:05.912+01:00Comments on Cztery Fajery - blog kulinarny. Proste przepisy dla każdego.: Chrupiąca wątróbka drobiowa z jabłkiemSaudyjskie Wielbłądyhttp://www.blogger.com/profile/13211928066147922946noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-4570660523905837585.post-1589026262914924062015-04-23T23:49:53.366+02:002015-04-23T23:49:53.366+02:00Też kiedyś robiłem w ten co ty, ale jakoś się prze...Też kiedyś robiłem w ten co ty, ale jakoś się przestawiłem i w powyższym wykonaniu bardziej mi smakujeSaudyjskie Wielbłądyhttps://www.blogger.com/profile/13211928066147922946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4570660523905837585.post-10534419673951569592015-04-18T20:22:18.598+02:002015-04-18T20:22:18.598+02:00Muszę kiedyś wypróbować, bo jak dla mnie to bym zr...Muszę kiedyś wypróbować, bo jak dla mnie to bym zrobił to w nieco innej kolejności. Najpierw wątróbka na tłuszcz, potem gdy już zbrązowiona dopiero cebulka i jabłko na koniec.<br />Znajoma jeszcze taką wątróbkę mieli przez drobne sito i ma smarowidło na chleb.<br />A na ogół smażymy obtoczoną w mące watróbkę na mocno rozgrzanym tłuszczu i na talerz, gdzie dopiero sól i ewentualnie pieprz. Co prawda pryska cholera i strzela, ale za to smak boski! :)Kneź Dreptakhttps://www.blogger.com/profile/12830976588369184233noreply@blogger.com