12/22/2016

Konkurs "Gotuj z Wielbłądami" i wygraj nóż szefa kuchni Zwilling Pure


A dziś zamiast podawać przepis zapraszamy wszystkich na konkurs,w którym nagrodą jest doskonały i niezwykle ostry



Zadanie konkursowe:
podaj swój ulubiony przepis na steki wołowe

Dodatkowym atutem będzie polubienie funpage’a
bloga  Kulinaria potrawy z różnych stron świata na Facebooku
oraz udostępnienie posta na swoim blogu lub profilu Google albo Facebooku.

Rozwiązanie konkursu prosimy zamieścić w komentarzu pod tym postem lub przesłać na adres wkuchniemigranta (at) gmail.com

Regulamin konkursu

1. Sponsorem konkursu jest firma NPC Polska Sp. zoo S.K.
2. Nagrodą w konkursie jest
nóż szefa kuchni o długości 20 cm z serii Zwilling® Pure  
3. Konkurs trwa od 22 grudnia 2016 do 3 stycznia 2017 roku
4. Każdy z uczestników może nadesłać jedno zgłoszenie.
5. Zwycięzcę konkursu wybiorą autorzy bloga „Kulinaria potrawy z różnych stron świata” , a wyniki zostaną opublikowane na blogu i fan page bloga na Facebooku w ciągu 4 dni od daty zakończenia konkursu tj. najpóźniej do dnia 7 stycznia 2017 roku.
6. Wysyłka nagrody odbywa się na koszt firmy NPC Polska Sp. zoo S.K.
7. Nagroda zostanie wysłana tylko na terytorium Rzeczpospolitej Polskiej, na adres podany przez Zwycięzcę konkursu.
8. Warunkiem otrzymania nagrody jest wysłanie przez zwycięzcę konkursu danych niezbędnych do wysyłania nagrody (imię i nazwisko, miejsce zamieszkania, kod pocztowy, numer telefonu dla kuriera) w terminie do 3 dni od daty ogłoszenia wyników. Podanie danych osobowych jest równoznaczne z wyrażeniem zgody na ich przetwarzanie przez firmę NPC Polska Sp. zoo S.K., w celu realizacji konkursu.
9.Jeśli zwycięzca nie prześle niezbędnych danych w tym terminie autorzy bloga wyłonią innego Zwycięzcę.

Życzymy powodzenia! :)

1 komentarz:

  1. Mój ulubiony przepis na steki wołowe to steki wołowe grillowane.
    Steki zawsze wychodzą idealne, gdy trzymam się kilku zasad:
    1. Musi być gorąco - grill (lub patelnia grillowa) musi być rozpalony wystarczająco wcześnie. Węgiel drzewny rozgrzewam około 30-40 minut wcześniej, zanim położę mięso.
    2. Mięso przyprawiam zawsze odpowiednio wcześniej, zanim położę je na ruszt - nigdy w trakcie grillowania. Najbardziej lubię steki wołowe obtoczone w czarnym, grubo zmielonym pieprzu.
    3. Lubię, jak stek ma klasyczny wzór kratki, dlatego grilluję mięso przez około 4 minuty, następnie przekręcam je na ruszcie o około 60 stopni i grilluję dalej przez około 2 minuty. Na patelni grillowej smażę bez tłuszczu.
    4. Do żaru w palenisku grilla dorzucam świeże zioła - tymianek lub rozmaryn, aby mięso zyskało wspaniały aromat. Świeże zioła dorzucam również na patelnię.
    5. Grillowane mięso zostawiam na co najmniej 5 minut aby odpoczęło.
    6. Podaję z solą i masłem. Mięsa nie solę przed grillowaniem.

    OdpowiedzUsuń

Drukuj lub zapisz przepis

Copyright © 2014 To gotują Saudyjskie Wielbłądy , Blogger