2/01/2016

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, jogurtem i musztardą

Pasta jajeczna to doskonały pomysł na śniadanie. Można ją przygotować na setki sposobów i nigdy się nie znudzi. Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, jogurtem i musztardą ma jeszcze jedną zaletę - jest zdecydowanie mniej kaloryczna niż z dodatkiem majonezu. 

Składniki - proporcje na dwie osoby
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki gęstego jogurtu
  • 1 lub 2 łyżeczki ostrej musztardy
  • opcjonalnie 1 łyżka majonezu (jeśli nie potraficie z niego zrezygnować)
  • sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
Jajka ugotować  na twardo, obrać ze skorupek i rozgnieść widelcem. Dodać szczypiorek, jogurt, musztardę (ewentualnie także majonez).
Doprawić solą i pieprzem i całość dokładnie wymieszać.
Smacznego :)


1 komentarz:

  1. uwielbiam pastę jajeczną...nie wiem dlaczego niektórzy uważają ją za symbol PRLu

    OdpowiedzUsuń

Drukuj lub zapisz przepis

Copyright © 2014 To gotują Saudyjskie Wielbłądy , Blogger