1/04/2016

Surówka z selera naciowego, kalarepy i jabłka

Zima w pełni, przyda się więc nieco witamin, których dostarczają nam owoce i warzywa.

Składniki
  • 1 seler naciowy
  • 1 duże, kwaśne, kolorowe jabłko
  • 1 kalarepa
  • 1 łyżeczka cukru
  • majonez i gęsty jogurt w proporcjach 1:1 - ilość wg własnych preferencji
  • sól i pieprz do smaku
Sprzęt
  • tarka do jarzyn
  • ostry nóż
Przygotowanie
Seler naciowy i jabłko (umyte, ale ze skórką) szatkujemy w kosteczkę. Kalarepę myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach
Majonez mieszamy z gęstym jogurtem w proporcjach 1:1 Dodajemy cukier i mieszamy wszystkie składniki.
Zaletą tej surówki / sałatki jest to, że na drugi dzień jest tak samo chrupiąca i smaczna
Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj lub zapisz przepis

Copyright © 2014 To gotują Saudyjskie Wielbłądy , Blogger