piątek, 13 listopada 2015

Surówka z selera, rzodkiewki i imbiru

Dziś proponujemy surówkę z selera korzeniowego w nowej odsłonie :)
Tym razem w połączeniu z imbirem, który nada surówce nieco ostrości i rzodkiewką.
Smacznego :)

Składniki
  • 1 seler, około 1/2 kg
  • pęczek rzodkiewek
  • sok z jednej cytryny
  • około 2 cm kawałek imbiru
  • sól, cukier do smaku
Sprzęt
  • tarka do jarzyn 
  • ostry nóż
Przygotowanie
Seler i imbir obieramy, myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej o małych oczkach i od razu dodajemy sok z cytryny, aby seler nie zmienił koloru.
Umyte rzodkiewki kroimy w drobną kostkę lub także ścieramy na tarce, ale o dużych oczkach
Dodajemy sól i cukier do smaku i zdrowa, pełna witamin surówka gotowa
Smacznego ;)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Camelkowe opowieści

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...