sobota, 28 listopada 2015

Pasta jajeczna z selerem naciowym i szczypiorkiem

Kolejna odsłona pasty jajecznej czyli prosty i szybki przepis na smaczne i zdrowe śniadanie nie tylko w deszczowy weekend :)

Składniki - proporcje na dwie osoby
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1-2 łodygi selera naciowego
  • mały pęczek szczypiorku
  • 1-2 łyżki majonezu
  • kilka kropli soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku
  • opcjonalnie szczypta curry
Przygotowanie
Ugotowane na twardo jajka bardzo drobno pokroić lub rozgnieść widelcem. Łodygę selera naciowego przekroić wzdłuż na 2-4 części i drobno posiekać, a szczypiorek pokroić. Wszystkie składniki dodać do rozgniecionych jajek. Doprawić majonezem, solą, pieprzem, sokiem z cytryny i ewentualnie curry. Całość dokładnie wymieszać.
Smacznego :)



1 komentarz:

  1. Uwielbiam pastę jajeczną, a najlepiej na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń

Camelkowe opowieści

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...