poniedziałek, 27 maja 2013

Watermelon juice - orzeźwiający napój z arbuza

Nauczyliśmy się pić ten napój na Sri Lance - Sabeetha przygotowywała go. zawsze na nasze wieczorne spotkania.
Relacje ze Sri Lanki możecie przeczytać  tutaj

Składniki
  •  około 2 kg arbuza bez pestek 
  • 2 łyżeczki drobno startego imbiru
  • 2 łyżki soku z cytryny 
  • kilka świeżych liści mięty 
  • lód w kostkach
  • ewentualnie cukier lub miód
Przygotowanie
Zmiksować w blederze arbuza, imbir i sok z cytryny.
Przelać do dzbanka, dodać kostki lodu i kilka listów mięty.
Podawać schłodzony
Smacznego :)

Żródło





12 komentarzy:

  1. Tesknie za arbuzem, a tu trzeba czekac jeszcze ponad miesiac :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W Saudi są dostępne praktycznie non stop :)

      Usuń
  2. Jeszcze troszkę i się pojawią, w tym naszym zimnym kraju:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. i wtedy naprawdę warto zrobic ten napój, mimo zabawy z wypestkowaniem arbuza :)

      Usuń
  3. Uwielbiam arbuza i sok z niego ;) Opijalam sie nim w Dubaju :)

    OdpowiedzUsuń
  4. OOOOO !
    Na pewno kiedyś taki zrobię :)
    Jest dobry na ciepłe dni w sam raz .

    OdpowiedzUsuń
  5. bardzo dobry spróbowałem faktycznie najwięcej roboty przy pestko waniu ale do przeżycia smakowo wyśmienite może mniej imbiru a więcej cytryny po za tym dobre

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. proporcje imbiru i soku z cytryny zawsze można dostosować do swoich upodobań :)

      Usuń

:)

Camelkowe opowieści

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...