3/09/2013

Sandwicze Hossama - projekt autorski mojego Współlokatora

Składniki
  • chleb arabski w ostateczności pita przekrojona na pół
  • ser typu feta lub inny słony biały (może być w polskich warunkach koryciński)
  • mortadela wołowa w plasterkach
  • czarne oliwki do kompletu.
Podgrzewamy chleb (w naszym przypadku "po studencku" - bezpośrednio na elektrycznym palniku kuchenki), smarujemy solidnie serkiem, wkładamy kilka plasterków mortadeli wołowej, kilka oliwek, zawijamy  i jest kolacyjka jak marzenie ;)

2 komentarze:

  1. Kanapka super smakowita (w naszej wersji z pastrami wołowym). Pozdrowienia dla Autora pomysłu.

    Ps. z jakiego kraju pochodzi Autor ? Może zna jakieś przepisy na narodowe dania ze swojego kraju, które dałyby się przygotować z polskich produktów.

    pozdrawiam
    Ania B.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Autor pochodzi z Egiptu, a dokładnie z Kairu :)
      Kanapka powstała spontanicznie na potrzeby wczorajszej kolacji.
      Ja się starałemm "po smaku" dopasować produkty do polskich warunków, ponieważ mój wspólokator nie specjalnie zan polski rynek produktów spożywczych, a z wędlin mamy do wyboru tylko wołowe lub drobiowe :)

      Usuń

Drukuj lub zapisz przepis

Copyright © 2014 To gotują Saudyjskie Wielbłądy , Blogger